01 Geluidssturing | Espressivo

Geluidssturing: de perfecte bass, zonder overlast

De nachtmerrie van elke eventmanager: omwonenden die klagen over geluidsoverlast. Of nog erger: politie en gemeente. De volumeknop terugdraaien is natuurlijk een optie. Maar daar worden de bezoekers van het event weer minder blij van. Met een adequate geluidssturing is het mogelijk om overlast te beperken en gelijktijdig beleving van de bezoekers te optimaliseren.

Geluid de juiste richting in duwen
Steeds vaker is er bij evenementen een belangrijke rol weggelegd voor geluidssturing. Ook Espressivo past de techniek regelmatig toe. Geluidssturing heeft naar onze mening de toekomst. Het zorgt ervoor dat de muziek op een evenement perfect van volume en klank is, maar dat de overlast daarbuiten minimaal blijft. Op deze manier komt een evenement perfect uit de verf, zowel voor de personen die ervan willen genieten als de mensen die er liever niks van willen weten.

De juiste plaatsing en processing
Hoe gaat geluidssturing in zijn werk? In essentie heeft vooral te maken met de plaatsing van onze L’acoustics speakers. Het komt erg nauw, het enkele centimeters verplaatsen van audioapparatuur kan al een groot effect hebben. Staat een speaker op de perfecte plek, dan kan de geluidsterkte tot wel de helft gereduceerd worden. Hoewel het verschil in decibels afhankelijk is van de locatie en het evenement, kan het verschil voor het oor enorm zijn. Ook de processing van het geluid maakt een groot verschil. Het processen van het geluid doen we door middel van high end (meet)apparatuur. Deze twee oplossingen samen zorgen ervoor dat het evenement voorzien is van een perfect volume inclusief bijbehorende klankkleur, zonder dat daarbij richtlijnen of normen geschonden worden.

Logboek met aantal decibels
We vinden het belangrijk om de gestelde richtlijnen vanuit de gemeente of belanghebbenden niet te overschrijden. Daarom houden wij gedurende het evenement constant een logboek bij met het aantal geproduceerde decibels. Dit bepalen wij met behulp van een gekalibreerde en gecertificeerde meter, op én buiten het evenemententerrein. De organisatie ontvangt dit logboek na afloop van het evenement . Dit bespaart organisatoren een hoop zorgen. Mocht de gemeente achteraf toch geluidsoverlast claimen, dan is altijd het logboek paraat. Eventuele onaangename –en onterechte– verrassingen achteraf zijn dus verleden tijd.

Wilt u meer weten over geluidssturing? Of bent u benieuwd wat we met geluidssturing op uw evenement kunnen doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact